Anda dapat panggilan untuk jawab exam online pada 15 Januari 2020 untuk jawatan Penolong Pegawai Siasatan Gred P29 (SPRM) nanti? Tapi belum buat persediaan, nak study apa, nak jawab soalan apa, bentuk soalan pun tak tahu?

Baca Juga : Bantuan Pendidikan Dana Inspirasi Malaysia (Inspirasiku) untuk keluarga B40 Daripada YAPEIM

Mungkin anda boleh dapatkan contoh soalan untuk jawab exam online tu disini. Tim Infokerjaya telah siapakan bahan rujukan dan contoh set soalan untuk anda membuat persediaan bagi menghadapi peperiksaan online Penolong Pegawai Siasatan Gred P29 (SPRM) di bawah Suruhanjaya Perkhidmatan Awam (SPA)

Anda boleh dapatkan contoh soalan tersebut dengan klik di pautan di bawah yang disediakan

>>Dapatkan contoh soalan dan bahan rujukan exam online Penolong Pegawai Siasatan P29 untuk tahun 2020<<

>>Dapatkan contoh soalan dan bahan rujukan exam online Penolong Pegawai Siasatan P29 untuk tahun 2020<<

Soalan Penolong Pegawai Siasatan Gred P29 (SPRM)

Kalau anda masih tidak pasti sama ada anda ada terima emel daripada pihak SPA berkaitan Peperiksaan Online Penolong Pegawai Siasatan Gred P29 ini, anda boleh semak di pautan disediakan di bawah

[+] e-semakan.spa.gov.my/pen_peg_siasatan/

Format Soalan


Format soalan bagi jawatan ini mungkin berbeza dengan tahun-tahun sebelumnya, tetapi bahan rujukan ini telah diupdate dan mengikut format yang baru iaitu kali ini mempunyai 2 seksyen:

  • Daya Menyelesaikan Masalah (Seksyen A)
  • Kefahaman Bahasa Inggeris (Seksyen B)

Seksyen A anda perlu menjawab soalan matematik level SPM sahaja tetapi dalam masa 25 minit untuk 20 soalan. Manakala seksyen B soalan bahasa Inggeris dalam masa 20 minit untuk 20 soalan juga. Kesemua soalan adalah diberi pilihan jawapan iaitu A, B, C dan D. Jadi 1 soalan 1 minit la kan. Kira-kira tu mudah tetapi ambil masa yang lama.


Soalan matematik mungkin mudah tetapi dengan tempoh 1 minit boleh ke anda kira dengan pantas? Ya, anda mampu kalau sekiranya anda telah membuat latih tubi dan ulang kaji. Biasakan dengan formula, belajar tekan calculator dengan pantas.

Apa salahnya anda laburkan RM40 untuk contoh soalan penolong pegawai siasatan gred P29 ini. Bukan selalu anda dapat peluang panggilan exam online ni kan. Jadi jika berminat, tekan pautan di bawah dan ikuti arahan yang diberikan. Mudah sahaja

>>Dapatkan contoh soalan dan bahan rujukan exam online Penolong Pegawai Siasatan P29 untuk tahun 2020<<

>>Dapatkan contoh soalan dan bahan rujukan exam online Penolong Pegawai Siasatan P29 untuk tahun 2020<<

Semoga dengan usaha yang dibuat ini akan membuah hasil dan berjaya menjawab soalan exam online ini dan ke peringkat seterusnya. Aminn~~

1 COMMENT

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here